1. Ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας (εικόνα)  (pdf)

2. Συντομογραφίες μαθημάτων ωρολόγιου προγράμματος διδασκαλίας

3. Υπουργική απόφαση

4. Διδακτικές ώρες - διαλείμματα

5. Πρόγραμμα μαθημάτων επιλογής της Α' Λυκείου

μαθήματα επιλογής


6. Σύνδεσμοι προς τις προσωπικές αίθουσες τηλεκπαίδευσης των εκπαιδευτικών του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. Αξιούπολης

 1. κ. ΑΝΝΑ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕ 80 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
 2. κ. ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΜΑΤΡΑΛΗ ΠΕ80 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Οι μαθητές της Α' Λυκείου δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων επιλογής
 3. κ. ΕΛΕΝΗ ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΟΥ ΠΕ80 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
 4. κ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΗΜΗΚΑ ΠΕ80 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
 5. κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΑΦΕΚΗΣ ΠΕ 83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
 6. κ. ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΪΝΑΤΣΙΔΗΣ ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Οι μαθητές της Α' Λυκείου δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων επιλογής
 7. κ. ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΠΕ 83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
 8. κ. ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΙΜΙΔΑ ΠΕ01 ΘΕΟΛΟΓΩΝ
 9. κ. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΜΠΟΥΚΙΔΟΥ ΠΕ02 ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ
 10. κ. ΜΑΡΙΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΕ02 ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ
 11. κ. ΠΑΓΩΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΠΕ02 ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ
 12. κ. ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΠΕ03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
 13. κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΒΟΣ ΠΕ03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
 14. κ. ΕΥΔΟΞΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΠΕ03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
 15. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΡΜΠΕΡΗΣ ΠΕ03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
 16. κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΛΥΓΚΟΥΡΑΣ ΠΕ04 ΦΥΣΙΚΩΝ
 17. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΥΣΚΟΥΡΗ ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
 18. κ. ΙΝΤΖΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
 19. κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
 20. κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΡΕΠΠΑΣ ΠΕ82 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ
 21. κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕ82 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ Οι μαθητές της Α' Λυκείου δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων επιλογής
 22. κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΕΣΣΑΡΟΜΑΤΗΣ ΠΕ82 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ
 23. κ. ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΓΙΑΡΜΑΤΖΗ ΠΕ82 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ
 24. κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΛΗΣΤΑΥΡΟΥ ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
 25. κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
 26. κ. ΣΤΕΛΛΑ ΚΛΕΟΝΤΑ ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
 27. κ. ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΤΟΠΑΛΙΔΟΥ ΠΕ87.02 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
 28. κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕ87.02 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Οι μαθητές της Α' Λυκείου δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων επιλογής
 29. κ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕΠΕΡΙΔΟΥ ΠΕ87.01 ΙΑΤΡΩΝ
 30. κ. ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΠΕ87.02 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
 31. κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΜΠΑΛΗ ΠΕ87.03 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
 32. κ. ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΓΙΑΠΑΛΗ ΠΕ 88.02 ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
 33. κ. ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΙΑΜΑΤΑ ΠΕ88 ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Οι μαθητές της Α' Λυκείου δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων επιλογής
 34. κ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΠΕ88.01 ΓΕΩΠΟΝΩΝ Οι μαθητές της Α' Λυκείου δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων επιλογής
 35. κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

 

7. Εγκύκλιος Υπουργείου "Οδηγίες και πληροφορίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση"

Απόσπασμα:

"Ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων
Επίσης κατ’ εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 («ΓΚΠΔ») και του Ν. 4624/2019, σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στο πλαίσιο της διαδικασίας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων («ΥΠΑΙΘ»), ως Υπεύθυνο Επεξεργασίας.

Τα προσωπικά δεδομένα (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός τηλεφώνου επικοινωνίας) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από το ΥΠΑΙΘ και την εκάστοτε σχολική μονάδα φοίτησης των μαθητών κατ’ εντολή του. Σκοπός της επεξεργασίας είναι η επικοινωνία των εκπαιδευτικών μαζί σας και ο συντονισμός της διαδικασίας της παροχής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2020-2021 και εφόσον παραμένει ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Κατά τη συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (οι μαθητές/τριες) εισάγουν στην ειδικά παραμετροποιημένη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης συνεργαζόμενου με το ΥΠΑΙΘ παρόχου υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, τα οποία μπορεί να είναι τυχαία- εικονικά, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων. Συστήνεται να συνδέονται μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) και όχι μέσω εφαρμογής, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι συλλέγονται μόνο τα συγκεκριμένα προσωπικά τους δεδομένα.

Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού μαθήματος συλλέγονται μεταδεδομένα, τα οποία παράγονται κατά τη χρήση της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης και είναι απαραίτητα για τη διάγνωση των τεχνικών ζητημάτων που ανακύπτουν και συνακόλουθα την τεχνική υποστήριξη της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. Tα μεταδεδομένα αυτά περιλαμβάνουν: α) τη διεύθυνση IP, β) το αναγνωριστικό "User Agent", γ) τον τύπο υλικού, δ) τον τύπο και την έκδοση λειτουργικού συστήματος, ε) την έκδοση διακομιστή-πελάτη, στ) τη διεύθυνση Mac (κατά περίπτωση), ζ) την έκδοση εφαρμογής, η) τις υλοποιηθείσες ενέργειες (είσοδος, έξοδος, κοκ), θ) τις πληροφορίες σύσκεψης: i) τίτλος, ii) ημερομηνία και ώρα, iii) συχνότητα, iv) μέση και πραγματική συχνότητα, v) ποιότητα, vi) ποσότητα, vii) δραστηριότητα δικτύου και viii) συνδεσιμότητα.

Νομική βάση της επεξεργασίας είναι η εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον (άρ. 6 §1 περ. ε΄ ΓΚΠΔ), δηλαδή το δημόσιο αγαθό της παροχής εκπαίδευσης υπό καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συνδυαστικά με την εκπλήρωση έννομης υποχρέωση του Υπευθύνου Επεξεργασίας (άρ. 6 §1 περ. γ΄ ΓΚΠΔ), η οποία προβλέπεται στο αρ. 63 του Ν. 4686/2020. Ειδικά όσον αφορά στα μεταδεδομένα, χρησιμοποιούνται περαιτέρω για σκοπούς αποκλειστικά ερευνητικούς ή/ και στατιστικούς, αφού προηγουμένως ανωνυμοποιηθούν. Νομική βάση της εν λόγω επεξεργασίας είναι η συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση του Υπευθύνου Επεξεργασίας (αρ. 6 παρ. 1 περ. γ ΓΚΠΔ), όπως αυτή τίθεται από τη διάταξη του αρ. 1 πδ 18/2018, δηλαδή η διενέργεια στατιστικών αναλύσεων-ερευνών στο πλαίσιο της αποστολής του να αναπτύσσει και να αναβαθμίζει συνεχώς την παιδεία.

Τα προσωπικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται για να λειτουργήσει η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης θα διαγραφούν μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19. Τα προσωπικά σας δεδομένα που είναι ήδη αποθηκευμένα στα συστήματα του ΥΠΑΙΘ λόγω της ιδιότητάς σας ως μαθητών ή γονέων/ κηδεμόνων θα διατηρηθούν όπως ορίζεται στις σχετικές Πολιτικές του ΥΠΑΙΘ. Τα μεταδεδομένα που δημιουργούνται διαγράφονται μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2020-2021.

Εφόσον έχουν καταχωρηθεί τα πραγματικά στοιχεία των μαθητών (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ονοματεπώνυμο) στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, έτσι ώστε να μπορούν να ταυτοποιηθούν), μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών τους δεδομένων και εναντίωσης στην επεξεργασία αυτών (μόνο όσον αφορά στα μεταδεδομένα) με υποβολή αίτησης στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dpo@minedu.gov.gr. Σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι δεν ικανοποιήθηκε κάποιο αίτημά τους, έχουν το δικαίωμα να απευθυνθούν στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (http://www.dpa.gr), Λ. Κηφισίας αρ. 1-3, ΤΚ 115 23, Αθήνα, τηλ. +30-210 6475600, φαξ +30-210 6475628.

Για οποιοδήποτε σχετικό ζήτημα μπορούν οι μαθητές/τριες να επικοινωνούν με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του ΥΠΑΙΘ (ΥΠΔ/DPO) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: dpo@minedu.gov.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες για την παροχή εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο https://mathainoumeasfaleis.gov.gr/tilekpedefsi/).

Οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που έχουν εκδοθεί περί της εφαρμογής της σύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης συνεχίζουν να ισχύουν και επικαιροποιούνται για να περιγράψουν την εφαρμογή των συγκεκριμένων οδηγιών.

Τα ανωτέρω έχουν εφαρμογή και στην υλοποίηση της εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης προσαρμοσμένης κατά περίπτωση στις εξειδικευμένες εκπαιδευτικές – επικοινωνιακές ανάγκες, μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με σκοπό την κατά μέγιστο βαθμό διατήρηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, και επαφής μεταξύ των εκπαιδευτικών των Τμημάτων Ένταξης, παράλληλης στήριξης/ΕΒΠ/ Σχολικών Νοσηλευτών και μαθητών/τριών που φοιτούν σε γενικά σχολεία. Οι ως άνω εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων κλάδων καθώς και εκείνοι των κλάδων Ε.Ε.Π-Ε.Β.Π οργανώνουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αξιοποιώντας -όπου καθίσταται εφικτό- ποικιλία εκπαιδευτικών μεθόδων και εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, όπως π.χ.
ασύγχρονα και σύγχρονα εργαλεία, καθώς και με την παροχή ψηφιακού υλικού και εξειδικευμένης Υποστηρικτικής Τεχνολογίας για την ψηφιακή προσβασιμότητα (http://prosvasimo.iep.edu.gr/el/). Επίσης, δύναται να αξιοποιηθεί υλικό από τα παρακάτω links της εκπαιδευτικής τηλεόρασης:
http://www.edutv.gr/index.php/eidiki-agogi
http://www.edutv.gr/index.php/mathainoume-sto-spiti/videos/mathainoume-stospitinoimatiki-glwssa"