Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές Μερζέκου Κλέιντι, Σαράφογλου Δημήτριο και Χρυσοστομίδη Κωνσταντίνο της Γ τάξης Πληροφορικής, οι οποίοι συμμετείχαν στο εκθεσιακό μέρος του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 με την κατασκευή Hydrobot που υλοποιήθηκε από την Β τάξη της Πληροφορικής το σχολικό έτος 2013-14 στα πλαίσια του προγράμματος Hydrobot του Ιδρύματος Ευγενίδου και έλαβαν "Βράβειο Τεχνολογικής Αρτιότητας".

Στο συνέδριο συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Δελησταύρου Κωνσταντίνος ΠΕ20 Πληροφορικής, Παπαδοπούλου Ευγενία ΠΕ20 Πληροφορικής και ο διευθυντής του σχολείου Τσιτούρας Νικόλαος ΠΕ19 Πληροφορικής.

 

Ευχόμαστε στους μαθητές μας καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες!

Τη σχολική χρονιά 2013-2014 υλοποιήθηκε από τους μαθητές της Β τάξης Πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ. Αξιούπολης με την επίβλεψη και συνεργασία του καθηγητή Πληροφορικής κ. Δελησταύρου Κωνσταντίνου το πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής Hydrobot του Ιδρύματος Ευγενίδου. Στην πρώτη φάση του προγράμματος οι μαθητές κατασκεύασαν ένα υποβρύχιο τηλεχειριζόμενο όχημα τύπου ROV (Remotely Operated Vehicle). Το όχημα χρησιμοποιείται για μετρήσεις ποιοτικών χαρακτηριστικών των νερών του ποταμού Αξιού, καθώς και άλλων υγροτόπων της περιοχής. Για το σκοπό αυτό συναρμολογήθηκε επίσης μικροελεγκτής που περιλαμβάνει αισθητήρες και σύστημα καταγραφής δεδομένων. Οι μετρήσεις αποτελούν συνεισφορά για την ενημέρωση της σχετικής βάσης δεδομένων που διατηρεί το ίδρυμα στα πλαίσια του προγράμματος.

Το πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν δημιουργικά, ασχολούμενοι με μια καινοτόμο εφαρμογή, αλλά και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τις κοινωνικές τους δεξιότητες, μέσα από την ομαδική εργασία. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Hydrobot είχε τη μορφή προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας στο οποίο συνέδραμε και η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Παπαδοπούλου Ευγενία.

Το πακέτο των υλικών και οι σχετικές οδηγίες παραχωρήθηκαν από το Ίδρυμα Ευγενίδου στα πλαίσια των προγραμμάτων Hydrobot και Hydrobot Sensor. Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα υπάρχουν στη διεύθυνση: http://www.hydrobots.gr, αλλά και στον ιστότοπο του υπεύθυνου καθηγητή http://dc.mysch.gr.