Τη διετία 2014-2016 το σχολείο μας συμμετέχει στο έργο VISCOnti που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+.

To VISCOnti είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό έργο. Είναι ένα δίκτυο με τρεις στόχους:

- Τη δημιουργία μιας εικονικής κοινότητας στην οποία εκπαιδευτικοί, φοιτητές, επαγγελματίες και επιχειρηματίες που εμπλέκονται στον τομέα της επιστήμης, της τεχνολογίας, της πληροφορικής και συναφών θεμάτων γίνονται συμμέτοχοι του Visconti, προτείνουν ιδέες, διενεργούν αξιολογήσεις από ομοτίμους τους και οικοδομούν προφίλ στην επιστημονική δημιουργικότητα, λειτουργόντας ως μια κοινότητα πρακτικής.

- Ο πειραματισσμός και η δημιουργία εργαλείων με τα οποία οι εκπαιδευτικοί σε σχολεία επαγγελματικής εκπαίδευσης μπορούν να υιοθετήσουν μια πιο δομημένη προσέγγιση για την αξιολόγηση των έργων που οι μαθητές έχουν ήδη δημιουργήσει, ενώ αργότερα αυτά τα εργαλεία θα γίνουν κοινό έδαφος για την αξιολόγηση από ομοτίμους.

- Να παράγει μια νέα γενιά μαθητών και καθηγητών σε σχολεία επαγγελματικής εκπαίδευσης που έχουν μια κουλτούρα της διαδραστικότητας με τους επαγγελματίες / επιχειρηματίες στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της πληροφορικής και συναφών θεμάτων, όχι περιστασιακή πρακτική άσκηση ή σποραδικές εκθέσεις εργασίας και άλλες εκδηλώσεις.

Τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν μέσω σχολείων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τους εκπαιδευτικούς και θα υπάρξουν δημόσιες εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις δραστηριότητες και τα αποτελέσματα του έργου στον τομέα της εκπαίδευσης και της βιομηχανίας.

Το έργο έχει προβλεπόμενη διάρκεια ζωής τα έτη 2014-2016, αλλά έχει σχεδιαστεί για να υπάρχει πέρα από αυτό το χρονικό διάστημα ώστε να προωθήσει τα οφέλη των σπουδών, τον πειραματισμό και δομημένη δικτύωση που θα λάβει χώρα εντός του έργου.
Ήδη προέκταση του έργου Visconti έχει να αναλάβει το έργο UPPScience που θα κάνει την κοινοτική πρακτική του Visconti μεγαλύτερη.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο VISCOnti στον ιστότοπο: http://viscontiproject.eu/